ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κερδοσκοπικά παιχνίδια τα περί ελληνικής χρεοκοπίας"

13:10 - 13 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Ο Γερμανός πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, και τάχθηκε, απερίφραστα και ανεπιφύλακτα, υπέρ της χορήγησης βοήθειας προς τη χώρα.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, υπογράμμισε ότι η Σοσιαλιστική Ομάδα της Ευρωβουλής τάσσεται απερίφραστα υπέρ της χορήγησης της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Μπορεί να συζητείται η χρεοκοπία της Ελλάδος, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί», τόνισε ο κ. Σουλτς, υπογραμμίζοντας ότι ενδεχόμενη ελληνική πτώχευση, θα προκαλούσε ένα ντόμινο οικονομικής κατάρρευσης, όχι μόνον σε χώρες όπως η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, αλλά και σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Τα σενάρια περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδος τα προωθούν οι διεθνείς κερδοσκόποι και κάποιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι διεθνείς επενδυντές, χωρίς, όμως να έχουν επιχειρήματα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σουλτς εκτίμησε ότι τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανά να κλείσουν τις δημοσιονομικές «τρύπες» της ελληνικής οικονομίας και να την καταστήσουν αξιόπιστη
έναντι της τρόικας, έτσι ώστε να συνεχισθεί ανεμπόδιστα η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.

Σε ερώτηση για τη στάση της Γερμανίας στο ελληνικό θέμα, ο κ. Σουλτς υποστήριξε ότι η Άνγκελα Μέρκελ στηρίζει τελικά την Ελλάδα, ως μέρος της γενικότερης στάσης της για τη στήριξη του ευρώ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.