ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τη Γερμανία για υπόθεση φοροδιαφυγής

10:40 - 19 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 150 εκατ. ευρώ στη Γερμανία, προκειμένου να σταματήσει η έρευνα της γερμανικής εισαγγελικής αρχής για την ενδεχόμενη εμπλοκή της τράπεζας και υπαλλήλων της σε υποθέσεις φοροδιαφυγής Γερμανών πελατών τους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Πρόκειται για τη δεύτερη ελβετική τράπεζα, η οποία έρχεται σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τη Γερμανία για υποθέσεις φοροδιαφυγής, καθώς νωρίτερα μέσα στο έτος η ιδιωτική τράπεζα Julius Baer ανακοίνωσε μία συμφωνία ύψους 50 εκατ. ευρώ για να αποφύγει αντίστοιχη γερμανική έρευνα.

"Όλες οι διαδικασίες πρόκειται να λυθούν", ανακοίνωσε η Credit Suisse, προσθέτοντας: "Η Credit Suisse καλωσορίζει αυτό το αποτέλεσμα. Μία σύνθετη και παρατεταμένη νομική διαμάχη αποφεύχθηκε με μία συμφωνημένη λύση που παρέχει νομική σαφήνεια".

Η Credit Suisse είναι η πλέον διακεκριμένη μεταξύ αρκετών ελβετικών τραπεζών, οι οποίες βρέθηκαν στο μικροσκόπιο γερμανικών ερευνών, μετά από εφόδους που έγιναν στα γραφεία τους στη Γερμανία. Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τα κεφάλαια που έχουν Γερμανοί πολίτες σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και πολύ περισσότερο δεν είναι γνωστό πόσα από τα κεφάλαια αυτά δεν έχουν δηλωθεί.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, το σύνολο των κεφαλαίων ανέρχεται σε 150 δις. ευρώ και τουλάχιστον το 50% αυτών δεν έχει δηλωθεί. Η συμφωνία μεταξύ της Credit Suisse και της Γερμανίας έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ της Βέρνης και του Βερολίνου τον προηγούμενο μήνα για την καταγραφή όλων των λογαριασμών των πλούσιων Γερμανών στην Ελβετία και τη φορολόγηση του εισοδήματος των λογαριασμών αυτών.
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.