ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Θα δούνε όλοι πώς απαντάμε εμείς στις προκλήσεις" απειλεί ο Τούρκος υπ.Ενέργειας

13:11 - 19 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Κλιμακώνουν τις απειλές τους οι Τούρκοι, οι οποίοι δια στόματος του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ ζητούν σήμερα την άμεση διακοπή των εργασιών εξόρυξης φυσικού αερίου με την Noble Energy, απειλώντας πως σε αντίθετη περίπτωση τουρκικά πολεμικά πλοία θα συνοδεύουν τα αντίστοιχα πλοία ερευνών για ενεργειακούς πόρους στη Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η προγραμματισμένη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της κατεχόμενης Κύπρου, για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων, ίσως καταλήξει με την Turkish Petroleum Corporation να έχει παρουσία στα νερά της Βορείου Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Γιλντίζ μια συμφωνία είναι έτοιμη προς υπογραφή, και πρόσθεσε ότι η Turkish Petroleum Corporation θα μπορούσε να ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, από την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γιλντίζ έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι τα ελληνοκυπριακά σχέδια για την έναρξη των εργασιών εξόρυξης φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, «είναι πρόκληση. Θα δούμε όλοι πώς απαντάμε εμείς».
Τελευταία τροποποίηση στις 13:14 - 19 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.