ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρόγκοφ: "Στο 50% οι πιθανότητες να φύγει κάποια χώρα από το ευρώ" - Καθησυχαστικός ο Άκερμαν (DB)

14:23 - 22 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
"Το ευρώ είναι υγιές" δήλωσε σήμερα σε ειδική εκδήλωση για την βράβευση του καθηγητή του πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ Κένεθ Ρογκόφ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank Γιοζεφ Άκερμαν. Ο ίδιος ο Ρόγκοφ όμως δηλώνει πως στο 50% είναι οι πιθανότητες τουλάχιστον ένα μέλος να εγκαταλείψει το ευρώ!
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank κ. Άκερμαν τόνισε πως το ευρώ είναι υγιές, ωστόσο βρέθηκε υπό αμφισβήτηση λόγω των δυσθυμιών στη διαχείριση της κρίσης χρέους στην ζώνη του ευρώ.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως τις τελευταίες εβδομάδες σταδιακά τίθενται οι βάσεις για την επίλυση της κρίσης, προσθέτοντας ότι την ιδέα ότι η βαθύτερη ενσωμάτωση είναι αναγκαία στην Ευρώπη είχε αρχίσει να κερδίζει έδαφος μεταξύ των πολιτικών ηγετών.

Ο βραβευθείς Κένεθ Ρογκόφ από την άλλη σε συνέντευξη που παρεχώρησε στη γερμανική Χάντελσμπλατ δήλωσε πως είναι πιθανό η Ευρωζώνη να χάσει ένα κράτος-μέλος της στα επόμενα πέντε χρόνια από το να διατηρηθεί ως έχει σήμερα.

«Θεωρώ ότι η πιθανότητα βρίσκεται κοντά στο 50%, ότι τουλάχιστον ένα κράτος-μέλος θα πρέπει να αφήσει τη νομισματική ένωση» είπε, επισημαίνοντας πως δίνει πιθανότητες μικρότερες του 25%, να εγκαταλείψει το ευρώ ένα από τα κεντρικά κράτη-μέλη του νομίσματος.

«Το πιο πιθανό σενάριο είναι η επιβίωση μιας μεταμορφωμένης και μικρότερης νομισματικής ένωσης» σημείωσε ο Ρογκόφ ο οποίος εστίασε στην ανάγκη επιτάχυνσης των αλλαγών στην Ευρωζώνη.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.