ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραματική προειδοποίηση Γκάιτνερ: Να αντιμετωπίσει την κατάσταση η Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες

16:06 - 22 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Δραματική προειδοποίηση Γκάιτνερ: Να αντιμετωπίσει την κατάσταση η Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες
Σαφείς αιχμές του αμερικανού υπουργού Οικονομικών για τη διαχείριση της κρίσης χρέους στη Γηραιά Ήπειρο από τους ηγέτες της.

Η κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία, προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τιμ Γκάιτνερ λίγο πριν τις κρίσιμες συναντήσεις του ΔΝΤ και της Διεθνούς Τράπεζες στην Ουάσινγκτον αυτό το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, καλεί τους Ευρωπαίους να παρέμβουν περισσότερο αποφασιστικά και να αντιμετωπίσουν την κρίση στις επόμενες εβδομάδες.

Νωρίτερα στο έτος, σύμφωνα με τον αμερικανό υπ.Οικ. οι καλπάζουσες τιμές του πετρελαίου, και ο σεισμός στην Ιαπωνία, έβαλαν φρένο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά συμπλήρωσε πως "τα δύο αυτά σοκ ξεθωριάζουν".

"Τα δύο βασικά συννεφά που σκιάζουν την παγκόσμια οικονομία είναι πλέον η ευρωπαϊκή κρίση χρέους και η δυσπιστία που όλος ο κόσμος διαθέτει απέναντι στις ΗΠΑ αναφορικά με τη δυνατότητα του πολιτικού συστήματος να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος παρέστη για πρώτη φορά στο τελευταίο Eurogroup, να δεκαπλασιασθούν τα κεφάλαια του EFSF έπεσε στο κενό, αλλά παράγοντες της αγοράς πιστεύουν ότι η πρόταση τελικά θα επικρατήσει, λόγω της πρακτικής αξίας της.

Ο αμερικανός υπ.Οικ αντιμετωπίστηκε μάλιστα ψυχρά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, με τον γερμανό ομόλογο του κ.Σόιμπλε να εκδηλώνει έντονα την αντίθεση του στην αμερικάνικη παρέμβαση. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:28 - 22 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.