ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζέλικ: "Αδικαιολόγητες οι καθυστερήσεις των ηγετών"

16:32 - 22 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
«Ο κόσμος βρίσκεται σε επικίνδυνη ζώνη. Εάν το 2008 δεν είδαμε τον κίνδυνο να έρχεται, σήμερα οι ηγέτες δεν έχουν αυτή την δικαιολογία» τόνισε ο Ζέλικ, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες στην οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη και στις καθυστερήσεις στην λήψη αποφάσεων μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
Η κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ και στις ΗΠΑ αρχίζει να επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομία και κυρίως τις οικονομίες των αναδυομένων οικονομικών δυνάμεων δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ σε συνέντευξή που παραχώρησε την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της Ετήσιας Διάσκεψης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις περιφερειακές ανισότητες και στην ανάγκη άρσης των εμποδίων που δεν επιτρέπουν διεθνώς στις γυναίκες να απασχολούνται στα ίδια επίπεδα με τους άντρες.

«Κράτηστε τα μάτια σας καρφωμένα στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», τόνισε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, δηλώνοντας πως η οικονομική συνεργασία θα είναι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση.

Τέλος, στάθηκε στη σημασία της προστασίας των αναδυομένων οικονομιών οι οποίες όπως τόνισε παρέχουν το 50% της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.