ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: "Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αργεντινή"

08:45 - 23 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αρνήθηκε τη σύγκριση μεταξύ της κρίσης στην Ελλάδα σήμερα και εκείνης στην Αργεντινή πριν από μια δεκαετία, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα έχει ισχυρή υποστήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους της.
"Δεν μπορούμε αναγκαστικά να συγκρίνουμε αυτό που συνέβη σε μια χώρα με αυτό που συμβαίνει τώρα σε μιαν άλλη", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, όταν ρωτήθηκε για τη σύγκριση μεταξύ των δύο χωρών.

Η επιβράδυνση της οικονομίας "δεν αποτελεί δικαιολογία για να σταματήσουμε να βάζουμε τάξη στα δημοσιονομικά μας", δήλωσε από την Ουάσινγκτον ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα επιτρέψουν μια "ανεξέλεγκτη χρεοκοπία" της Ελλάδας, ούτε μια έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, γιατί αυτό "θα προκαλούσε τεράστια οικονομική και κοινωνική ζημιά" σε "ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση" με "σοβαρό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία".

"Η ΕΕ δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα", επέμεινε σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Πίτερσον, ερευνητικό κέντρο στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:30 - 23 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.