ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρόζο: "Όχι" στο σχέδιο του γαλλογερμανικού άξονα για ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση

15:35 - 28 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Μπαρόζο: "Όχι" στο σχέδιο του γαλλογερμανικού άξονα για ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απέρριψε σήμερα τη γαλλογερμανική πρόταση για την εισαγωγή του θεσμού της οικονομικής κυβέρνησης της ευρωζώνης, αντιτείνοντας ότι αυτός ο ρόλος ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Η Κομισιόν είναι η οικονομική κυβέρνηση της Ενωσης, είναι βέβαιο ότι για τη λειτουργία αυτή δεν χρειαζόμαστε περισσότερους θεσμούς», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ενωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ζοζέ Μπαρόζο αναφερόταν στην πρόταση που διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ για τη συγκρότηση «οικονομικής κυβέρνησης» της ευρωζώνης με στόχο τον συντονισμό των εθνικών οικονομικών πολιτικών. Για τη θέση του επικεφαλής του σχήματος αυτού το Παρίσι και το Βερολίνο πρότειναν τον Χέρμαν βαν Ρομπάι, πρόεδρο της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διάκειται αρνητικά απέναντι στη γαλλο-γερμανική πρόταση, θεωρώντας ότι, με τον τρόπο αυτόν, το ανώτατο όργανο εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ περιθωριοποιείται.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:55 - 28 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.