ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση η ΙΒΜ τη Microsoft μετά από 15 χρόνια

17:15 - 30 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Η χρηματιστηριακή αξία της IBM έκλεισε την Πέμπτη στα 214 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου ένα δισ. πάνω από την αξία της Microsoft στα 213,2 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, η ΙΒΜ τα πήγε ιδιαίτερα καλά το 2011, καθώς η αξία της μετοχής της αυξήθηκε κατά 22% από την αρχή του έτους. Στο ίδιο διάστημα η μετοχή της Microsoft έχασε το 8,8% της αξίας της.

Η συνεχιζόμενη επιτυχία της γαλάζιας κυρίας αποδίδεται στην απόφασή της να πουλήσει το τμήμα προσωπικών υπολογιστών στην κινεζική Lenovo το 2005.

Γνωστή κάποτε για τους υπολογιστές mainframe που κατασκεύαζε, η IBM δραστηριοποιείται πλέον στις υπηρεσίες πληροφορικής, τις υπηρεσίες νέφους, ακόμα και την ιατρική και τη νανοτεχνολογία.

«Η IBM προχώρησε πέρα από την τεχνολογία» σχολίασε στο Bloomberg ο Τεντ Σάντλερ, αναλυτής της Forrester Research. «Αναγνώρισε από νωρίς ότι το computing κινείται πέρα από τα κουτιά πάνω στα γραφεία μας».

Η Microsoft, αντίθετα, συνεχίζει να αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της από τις πωλήσεις των Windows και του Office.

Tα Windows 8, η επόμενη ευκαιρία της εταιρείας να αυξήσει την κερδοφορία της, δεν αναμένονται πριν από το 2012.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:17 - 30 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.