ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωασιατική Ένωση οραματίζεται ο Πούτιν

17:21 - 04 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Τη δημιουργία μίας «Ευρω-ασιατικής Eνωσης» με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, προτείνει ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν επισημαίνοντας πάντως ότι στόχος του δεν είναι η αναβίωση της ΕΣΣΔ.
«Προτείνουμε ένα μοντέλο ισχυρής και διεθνικής ένωσης, που θα είναι σε θέση να γίνει ένας από τους πόλους του σύγχρονου κόσμου» εξηγεί στο δημοσίευμα που υπογράφει ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρωθυπουργός εξήρε εξάλλου τα πλεονεκτήματα της τελωνειακής ένωσης της Ρωσίας με το Καζακστάν και τη Λευκορωσία, που οριστικοποιήθηκε το 2009 και σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα αυτού του νέου σχεδίου.

«Εχουμε έναν πιο φιλόδοξο στόχο: να πάμε σε άλλο επίπεδο, μεγαλύτερης ενσωμάτωσης: προς μία Ευρω-ασιατική Ενωση» εξήγησε στο άρθρο του.

«Η ιδέα δεν είναι να αναβιώσουμε την Σοβιετική Ενωση με μία άλλη μορφή» υπογράμμισε παρόλα αυτά ο Πούτιν, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το 2005 την κατάρρευση της ΕΣΣΔ «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» του 20ού αιώνα, ενώ το 2000, όταν ανήλθε στην εξουσία, είχε αποκαταστήσει και τον σοβιετικό εθνικό ύμνο.

Η ιδέα της Ευρασιατικής Ενωσης είναι αυτή «της ενσωμάτωσης με νέες πολιτικές και οικονομικές αξίες», ανέφερε ο Πούτιν επισημαίνοντας ότι «αυτές είναι οι απαιτήσεις της εποχής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.