ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμες λύσεις από τους Αμερικάνους...

17:32 - 04 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
...Ενώ η Ευρώπη ακόμη ψάχνεται

Κατά 20 μ.β. μπορεί να μειώσει τα μακροπρόθεσμα επιτόκια δανεισμού της αμερικανικής κυβέρνησης το μέτρο ανταλλαγής βραχυπρόθεσμων ομολόγων με άλλα μακροπρόθεσμα που έχει εφαρμόσει η κεντρική τράπεζα της χώρας, η Fed. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, μιλώντας στην οικονομική επιτροπή του Κογκρέσου, για την πορεία της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής, αφήνοντας αιχμές για την αδράνεια της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Eστιάζοντας στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας ο Bernanke δήλωσε ότι η Fed είναι έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω δράση για τη στήριξη της εύθραυστης ανάκαμψης των ΗΠΑ, "βαρίδια" για την οποία αποτελούν η αδύναμη αγορά εργασίας και το χρηματοοικονομικο σοκ που λαμβάνει χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ιδιαίτερη σημασία  είχε και η επισήμανση του επικεφαλής της Fed πως οι αναταράξεις στις χρηματοοικονομικές αγορές από την ευρωπαϊκή κρίση επιβαρύνουν την οικονομία, ενώ σημείωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με το χρέος της αποτελούν σημαντική πηγή ανησυχίας για τις αγορές. Μάλιστα επισήμανε ότι οι πιέσεις ολοένα και εντείνονται στην αμερικανική οικονομία πλήττοντας την καταναλωτική και επιχειρηματική πίστη.

Ο Bernanke έκρουσε επιπλέον τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της κατανάλωσης στην αμερικανική οικονομία, συστήνοντας στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μείωση των δαπανών άμεσα. Μάλιστα, θεωρεί ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της οικονομίας, και όχι τόσο πολύ η άμεση μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:45 - 04 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.