ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την πέμπτη το σχέδιο διάσωσης της Dexia - Στο "τραπέζι" η κρατικοποίηση

10:29 - 05 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Γαλλία και Βέλγιο θα ανακοινώσουν το σχέδιο διάσωσης της Dexia την Πέμπτη, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Francois Baroin. «Νομίζω ότι αύριο θα έχει βρεθεί λύση, είναι αδιαμφισβήτητο», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Baroin, η καλύτερη λύση για τη Dexia είναι αυτή που θα περιλαμβάνει τις Caisse des Depots και Banque Postal.
Από την πλευρά του, ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης, Christian Noyer, εξέφρασε την άποψη ότι οι γαλλαικές τράπεζες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ότι οι γαλλοβελγικές κεντρικές τράπεζες θα εξασφαλίσουν ρευστότητα για την Dexia.

«Θα εξασφαλίσουμε ότι υπάρχει επαρκής ρευστότητα... θα δανείσουμε στην Dexia όσα χρειάζεται», δήλωσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Βελγίου ανέφερε ότι εκετάζεται η κρατικοποίηση του βελγικού βραχίονα της  γαλλοβελγικής τράπεζας Dexia.

"Μία από τις πιθανότητες για την εξυγίανση της Dexia Bank Belgium είναι να  διασφαλίσουμε κάποια στιγμή ότι θα αναλάβει τον έλεγχό της η κυβέρνηση, " δήλωσε  στο βελγικό ραδιόφωνο ο Yves Leterme.

Ο Leterme είπε επίσης ότι οι εγγυήσεις που σχεδιάζει να δώσει το βελγικό Δημόσιο  στην Dexia δεν αποτελούν κίνδυνο για το Βέλγιο και ότι ενώ η  κρατικοποίηση θα επηρέαζε το δημόσιο χρέος του Βελγίου, η αύξησή του θα ήταν  "μάλλον περιορισμένη".

Τελευταία τροποποίηση στις 12:56 - 05 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.