ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτή και η Γαλλία σε μεγαλύτερο "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων

13:51 - 05 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Δηλώσεις του Γάλλου υπ.Οικ. Φρανσουά Μπαρουάν φανερώνουν ότι κάμπτονται οι ενστάσεις της Γαλλίας σε μεγαλύτερο haircut του ελληνικού χρέους.
Ο Γάλλος υπ.Οικ. Φρανσουά Μπαρουάν ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό πως η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα πρέπει να επανεξεταστεί μετά την αστάθεια που παρατηρείται στις αγορές.

"Με βάση αυτά που έχουν συμβεί τους τελευταίους τρεις μήνες" είπε συγκεκριμένα "ίσως πρέπει να κοιτάξουμε την έκταση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα".

Πάντως ο κ.Μπαρουάν ανέφερε πως "είναι ακόμη νωρίς να πούμε αν η συμμετοχή θα πρέπει να αυξηθεί. "Είναι μέρος των ερωτήσεων που οι υπουργοί Οικονομικών έχουν κάνει σε ειδικούς προκειμένου να ερωτηθεί η ελληνική κυβέρνηση."

Είναι η πρώτη παραδοχή από πλευράς Γαλλίας, μετά τις σχετικές δηλώσεις του γερμανού υπ.Οικ. κ.Βολφγκανγκ Σόιμπλε που δήλωσε πρόσφατα πως οι όροι της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου ίσως θα πρέπει να επανεξεταστούν, πως μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ίσως κριθεί απαραίτητη καθώς η ελληνική κρίση βαθαίνει.

Σημειώνεται ότι στο Eurogroup της Δευτέρα οι Ευρωπαίοι οικονομικών ήταν χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα αναφορικά με την επέκταση του "κουρέματος" στα ελληνικά ομόλογα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναγνώρισε την ανάγκη για "τεχνικές αναθεωρήσεις" αλλά δεν ανέφερε περισσότερα. Από την πλευρά της η υπ.Οικ. της Ισπανίας Έλενα Σαλγάδο τάχθηκε κατά αλλαγών στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Γερμανοί αξιωματούχοι αναφέρουν το Βερολίνο, παρότι είναι υπέρ του "κουρέματος" ακόμη και σε ποσοστό 50%, διστάζουν να επέμβουν στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, προτού το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας ολοκληρώσει την έκθεση για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί θεωρούν πως η συμφωνία για την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων ήταν πολύ συμφέρουσα για τις τράπεζες.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:09 - 05 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.