ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Samsung: Στα δικαστήρια για να "μπλοκάρει" την πώληση του νέου iPhone

17:21 - 05 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Η Samsung Electronics Co. θα επιχειρήσει να μπλοκάρει την πώληση του iPhone 4S της Apple στην Γαλλία και την Ιταλία, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων.
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια του Μιλάνου και του Παρισιού σήμερα το πρωί για να μπλοκάρει την πώληση του νέου smartphone της Apple, κατηγορώντας την εταιρία για παραβίαση πατέντας σχετικά με την τεχνολογία μετάδοσης «τρίτης γενιάς» της Samsung.

To νέο iPhone


Νωρίτερα, η Apple παρουσίασε την τελευταία γενιά iPhone,η οποία δεν θα λέγεται iPhone 5 όπως πολλοί περίμεναν.

Το iPhone 4S, το οποίο δεν απέχει εμφανισιακά από το προηγούμενο μοντέλο, έχει όμως διπύρηνο επεξεργαστή, κατεβάζει δεδομένα ταχύτερα, τραβά φωτογραφίες 8 Megapixel και βίντεο υψηλής ανάλυσης, διαθέτει εξελιγμένες δυνατότητες φωνητικών εντολών και τρέχει το νέο iOS 5.

H νέα συσκευή θα κάνει ντεμπούτο στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία στις 14 Οκτωβρίου -δύο ημέρες μετά την έναρξη της διάθεσης του νέου λειτουργικού. Μέχρι το Δεκέμβριο, το νέο μοντέλο θα έχει φτάσει σε 70 χώρες.

Στην έκδοση με μνήμη 16GB, το 4S θα τιμάται στις ΗΠΑ 199 δολάρια. Η έκδοση των 32 GB θα πωλείται προς 299 δολάρια, ενώ μια τρίτη των 64 GB θα φτάνει τα 399 δολάρια. Το προηγούμενο μοντέλο iPhone 4 θα συνεχίσει να πωλείται με μειωμένη τιμή 99 δολαρίων.

Το iPhone 4S και το νέο λογισμικό παρουσιάστηκαν στα κεντρικά της Apple από τον Τιμ Κουκ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας μετά την αποχώρηση του Στιβ Τζομπς από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο Τζομπς τελικά δεν εθεάθη μεταξύ του κοινού στην παρουσίαση, όπως ήθελαν οι φήμες.

Διαθέτει επίσης νέα μπαταρία που προσφέρει έως και 8 ώρες ομιλίας σε δίκτυα 3G, 14 ώρες σε δίκτυα 2G, ή 10 ώρες αναπαραγωγή βίντεο.

Ακόμα, το 4S είναι εφοδιασμένο με δύο κεραίες για να λύνει τα προβλήματα λήψης και μετάδοσης -βάζει επίσης ένα τέλος στο λεγόμενο σκάνδαλο «antennagate».

Το νέο κινητό έχει αναβαθμισμένη κάμερα των 8 Megapixel με φωτεινότερο φακό και μπορεί να καταγράφει βίντεο σε υψηλή ευκρίνεια 1080p.

Υποστηρίζει επίσης όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (GSM, CDMA) και είναι εξοπλισμένο με γυροσκόπιο.

Φωνητικές εντολές


H Apple επέδειξε ακόμα μια δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού Siri που προσφέρει βελτιωμένη λειτουργικότητα φωνητικών εντολών.

Επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του Siri, το στέλεχος της Apple Σκοτ Φορσταλ, αντιπρόεδρος του τμήματος Λογισμικού iOS, ο οποίος «ζήτησε» από ένα iPhone 4S να βρει ελληνικά εστιατόρια στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια. Το τηλέφωνο «απάντησε» με μία λίστα πέντε εστιατορίων, ταξινομημένων κατά σειρά αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα μπορεί επίσης να διαβάζει πληροφορίες στους χρήστες. Σε μία επίδειξη, ένα 4S «διάβασε» μία σειρά από σημειώσεις.

Ακόμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία καθηκόντων και ραντεβού στο ημερολόγιο, να βρίσκει πληροφορίες από τη Wikipedia και τη μηχανή αναζήτησης Wolfram Alpha.

Το ίδιο πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει όσους χρήστες προτιμούν να υπαγορεύουν αντί να χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο για να γράψουν.

Κατά την πρώτη κυκλοφορία του, το Siri θα βρίσκεται σε μορφή beta και θα αναγνωρίζει μόνο αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Αργότερα θα προστεθούν και άλλες γλώσσες.

Όλα στο νέφος


Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος ενσωματώνει το iCloud, μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν δεδομένα της συσκευής στο λεγόμενο «νέφος» -δηλαδή στους κεντρικούς διακομιστές της Apple.

Το λογισμικό περιλαμβάνει επίσης το Newstand, ή «περίπτερο» σε ελεύθερη μετάφραση, μια κεντρική υπηρεσία που δίνει πρόσβαση σε εφημερίδες, περιοδικά και άλλες ψηφιακές εκδόσεις.

Περιλαμβάνει ακόμα νέες εφαρμογές όπως το Cards για τη δημιουργία και αποστολή ψηφιακών καρτ-ποστάλ και το Find My Friends που δείχνει τη θέση φίλων στο χάρτη.

Ο Φόρστολ ανακοίνωσε επίσης ότι οι υπηρεσίες του Twitter έχουν πια ενσωματωθεί «στις περισσότερες εφαρμογές».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.