ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι ανόδου στα ασιατικά χρηματιστήρια

10:14 - 25 Ιουλ 2006 | Ειδήσεις
Κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων αναρριχήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες, ωθούμενοι από τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα από το μέτωπο των εταιρικών κέδρων, καθώς η Nintendo αύξησε την πρόβλεψή της για την κερδοφορία στο σύνολο τους έτους και η Texas Instruments κατέγραψε τετραπλασιασμό κερδών κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Κέρδη αποκόμισαν οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου, όπως των Sumitomo Metal Mining και BHP Billiton, καθώς οι τιμές των μετάλλων πήραν και πάλι την ανιούσα.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας, των Sony, Samsung Electronics, Taiwan Semiconductor Manufacturing και Nintendo συμπεριλαμβανομένου, καθώς τα αποτελέσματα της Nintendo επανέφεραν την αισιοδοξία στους επενδύτες για τα περιθώρια ανάπτυξης τους κλάδου, που είχε πληγεί μετά τα αρνητικά αποτελέσματα και προβλέψεις μιας σειράς αμερικανικών εταιρειών, όπως της Dell.

Ο δείκτης της ευρύτερης περιοχής Morgan Stanley CapitalI nternational Asia-Pacific Index ενισχυόταν νωρίτερα κατά 1,3%, στις 122,42 μονάδες, με όλους – και τους δέκα- επιμέρους κλάδους του να ενισχύονται.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε στο υψηλότερο σημείο από τις 13 Ιουλίου, στις 15.005,24 μονάδες, με άνοδο της τάξης του 1,42%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.