ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σλοβακία: Προς καταψήφιση το EFSF στη σημερινή ψηφοφορία

17:41 - 11 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Αρνητικό αναμένεται να είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Σλοβακία, με τις υπάρχουσες ενδείξεις να δείχνουν ανασχηματισμό της κυβέρνησης και νέα ψηφοφορία για το EFSF προς το τέλος της εβδομάδας, όπου η διεύρυνση του EFSF αναμένεται να εγκριθεί.
Έτσι, σε "μπούμερανγκ" εξελίσσεται η απόφαση της κυβέρνησης της πρωθυπουργού κ. Iveta Radicova να μετατρέψει την ψηφοφορία σε πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις αρνητικές ψήφους και να εξασφαλίσει την έγκριση της κυβέρνησης συνασπισμού.

Όλα δείχνουν πως η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στα τέλη της εβδομάδας και θα επιτύχει, εφόσον η κυβέρνηση λάβει την στήριξη των αντιπολιτευόμενων βουλευτών του κεντροαριστερού σοσιαλιστικού κόμματος Smer.

Τρία από τα τέσσερα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού είχαν δηλώσει υπέρ της διεύρυνσης του EFSF , αλλά το τέταρτο κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (SaS) τάχθηκε κατά της επικύρωσης του νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται μία από τις φτωχότερες χώρες της ευρωζώνης να στηρίζει την Ελλάδα ή ακόμη και την Ιταλία και δήλωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία.
Τελευταία τροποποίηση στις 18:03 - 11 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.