ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκκληση Μπαρόζο-Βαν Ρομπάι να εγκρίνουν άμεσα οι Σλοβάκοι το EFSF

14:23 - 12 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κάλεσαν την Τετάρτη την Σλοβακία να εγκρίνει άμεσα το σχέδιο για την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του EFSF, μία μόλις μέρα μετά την καταψήφισή του από την Βουλή της χώρας.
"Καλούμε όλα τα κόμματα του σλοβακικού Κοινοβουλίου να υπερβούν τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές τοποθετήσεις και να αδράξουν την επόμενη ευκαιρία για να διασφαλίσουν την άμεση υιοθέτηση της νέας συμφωνίας", δήλωσαν σε κοινή τους ανακοίνωση ο πρόεδρος της Κομισιόν Jose Manuel Barroso και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy.

"Παραμένουμε βέβαιοι ότι οι σλοβακικές αρχές και το Κοινοβούλιο έχουν πλήρη επίγνωση της κρίσιμης σημασίας ενός ενισχυμένου και πιο ευέλικτου EFSF για την διατήρηση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη. Και αυτό είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών της ζώνης του ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των Σλοβάκων".

Τα κόμματα που απαρτίζουν την απερχόμενη κυβέρνηση αναμένεται να έχουν συνομιλίες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης αργότερα την Τετάρτη προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία για την έγκριση του σχεδίου ενίσχυσης του EFSF.

Εάν εξασφαλίσουν την στήριξη της αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο για το EFSF είναι πιθανόν να εγκριθεί τις επόμενες ημέρες.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 12 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.