ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: "Δε φταίει η Ελλάδα για την κρίση στην Ευρώπη"

16:27 - 12 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα χαρακτήρισε την κρίση χρέους της Ευρώπης ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καλώντας τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης να επιδείξουν πολιτική ανδρεία και να «βάλουν πλάτη» σε χώρες, όπως η Ελλάδα, που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.
Μιλώντας σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό γιατί για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα ποσά «οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση και αυτό απαιτεί ορισμένη πολιτική ανδρεία από τους ηγέτες των χωρών αυτών, διότι ο πληθυσμός τους φυσικά δεν είναι πολύ χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη των γεγονότων».

Ο Ρώσος ηγέτη δηλωσε οτι «το πιο οξυμένο σήμερα πρόβλημα στην Ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα, αλλά εάν δεν με απατά η μνήμη μου, η Ελλάδα είναι μόλις το 2% του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα: κατά τη γνώμη διαφόρων ειδικών απαιτούνται περίπου 1-1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το σηκώσει η Ευρωζώνη».

«Σε τελική ανάλυση αυτό [σ.σ. η διάσωση της Ελλάδας] είναι ωφέλιμο για ολόκληρη την ενωμένη Ευρώπη» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, «γιατί κάτι πρέπει να γίνει, αλλά και γιατί ο,τιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη έχει αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία δυστυχώς».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.