ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα της Ευρώπης

14:44 - 13 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
"Είμαστε αποφασισμένοι για αλλαγές, όσο επώδυνες και αν είναι" τόνισε μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
Στην ανάγκη μιας οριστικής και συνολικής λύσης στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι. 

«Ενώνω τη φωνή μου με αυτές που μιλούν για ευρωπαϊκή λύση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι η χώρα θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες είχε κακοδιαχειριστεί στο παρελθόν. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αλλαγές, όσο επώδυνες και να είναι» τόνισε.

Ο κ.Παπανδρέου ανέφερε πως πρέπει να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη και η ηρεμία στις αγορές, ενώ τόνισε πως η συμφωνία για την Ελλάδα θα περιλαμβάνει ισχυρότερο EFSF και θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα.

Συνεχίζει τις διεθνείς επαφές ο πρωθυπουργόςΠ


Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις διεθνείς επαφές του εν μέσω του πυρετού διαβουλεύσεων για το ζήτημα της Ελλάδας και το γενικότερο πρόβλημα με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, που θα τεθούν επί τάπητος στη σύνοδο του Eurogroup της 21ης Οκτωβρίου και της Συνόδου Κορυφής της 23ης του μηνός.

Ο κ.Παπανδρέου θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και εντολοδόχο πρωθυπουργό του Βελγίου Έλιο ντι Ρούπο στις 3.00 μ.μ. και αμέσως μετά με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στις 5.30 μ.μ.

Από το Γραφείο του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε, επίσης, πως ο κ. Παπανδρέου θα έχει τις επόμενες ημέρες τηλεφωνικές επαφές, με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τιμ Γκάιτνερ.


Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 13 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.