ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Commerzbank: Δεν αρκεί το "κούρεμα"

12:32 - 19 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Στο ενδεχόμενο η απομείωση του ελληνικού χρέους να μην αρκεί και η χρηματοδότηση της Ελλάδας από τους εταίρους της να σταματήσει, εάν δεν υπάρξει αποτελεσματική δημοσιονομική συμμόρφωση της χώρας, αναφέρθηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιοργκ Κρέμερ σε συνέντευξη που παρεχώρησε στη Deutsche Welle.
Ο Κρέμερ δήλωσε πως η απομείωση του ελληνικού χρέους δεν συνιστά σε καμία περίπτωση διάσωση της Ελλάδας, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή της ελληνικής οικονομίας.

«Μια απλή απομείωση του ελληνικού χρέους δεν συνιστά σε καμία περίπτωση διάσωση. Εάν οι Έλληνες δεν μπορούν να σωθούν μόνοι τους, δηλαδή να ανοίξουν στον ανταγωνισμό το συνολικό τους οικονομικό σύστημα και να μειώσουν τα ελλείμματά τους, σε μερικά χρόνια θα επιστρέψουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα», δήλωσε ο Κρέμερ ο οποίος προσέθεσε πως «σε τελική ανάλυση η διάσωση θα έλθει από την ίδια την Ελλάδα».

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας τόνισε δεικτικά πως «προς το παρόν τα πράγματα δεν παραπέμπουν σε αυτό», προσθέτοντας πως οι Έλληνες δεν κατάφεραν να μειώσουν το έλλειμμά τους μολονότι το είχαν υποσχεθεί.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως αυξάνεται ο κίνδυνος οι χώρες της Ευρώπης που απογοητεύονται από τις ελληνικές εξελίξεις, κάποια στιγμή να κλείσουν την στρόφιγγα των δανείων. «Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό, αλλά ο κίνδυνος αυξάνεται», σημείωσε.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.