ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεκροί 4 παρατηρητές του ΟΗΕ από ισραηλινή επίθεση

09:51 - 26 Ιουλ 2006 | Ειδήσεις
Τέσσερις παρατηρητές του ΟΗΕ, ένας Αυστριακός, ένας Καναδός, ένας Φινλανδός και ένας Κινέζος σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον της βάση τους στο νότιο Λίβανο αργά χθες το βράδυ.
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν δήλωσε πως είναι συγκλονισμένος από τον "προφανώς σκόπιμο βομβαρδισμό" από τους Ισραηλινούς βάσης του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων παρατηρητών του οργανισμού.

    "Είμαι συγκλονισμένος και βαθύτατα στενοχωρημένος από το βομβαρδισμό των ισραηλινών δυνάμεων που προφανώς έγινε σκοπίμως εναντίον βάσης παρατηρητών του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο και προκάλεσε το θάνατο δύο στρατιωτικών παρατηρητών και άλλων δύο", τόνισε ο Αναν σε ανακοίνωσή του από τη Ρώμη, λίγες ώρες πριν την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για το Λίβανο στην ιταλική πρωτεύουσα.

    "Η συντονισμένη επίθεση πυροβολικού και αεροπορίας εναντίον βάσης του ΟΗΕ στο Κιάμ, που έφερε ξεκάθαρα τα διακριτικά του οργανισμού και βρισκόταν εκεί πολύ καιρό, συνέβη παρά τις διαβεβαιώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Ολμερτ ότι οι βάσεις των Ηνωμένων Εθνών δεν κινδυνεύουν", επισημαίνει ο ΓΓ του ΟΗΕ.

    "Ζητώ από την κυβέρνηση του Ισραήλ να διεξάγει εντατικές έρευνες για το θέμα αυτό και απαιτώ να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον βάσεων και εργαζόμενων στον ΟΗΕ", κατέληξε ο Αναν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.