ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: "Καμία διαφωνία με τους Γάλλους για το EFSF"

16:11 - 20 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Συνεχίζονται οι αντιφατικές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε, του οποίου οι τελευταίες δηλώσεις αναφέρουν ότι υπάρχει πλήρης συμφωνία Γαλλίας και Γερμανίας για το EFSF.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Σόιμπλε το ενδεχόμενο μόχλευσης του EFSF μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν τέθηκε ποτέ σε συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αναφορές του Reuters για δηλώσεις του κ. Σόιμπλε λιγες ώρες πριν μετέδιδαν πως ο Γερμανός υπ.Οικ. υποστηρίζει πως εξακολουθούν να διαφωνούν οι ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τον τρόπο ενίσχυσης των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) μέσω μόχλευσης.

Η γαλλική κυβέρνηση φέρεται να έχει ζητήσει το EFSF να έχει άδεια τράπεζας ώστε να μπορεί αν δανείζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραχωρώντας σαν εγγύηση τα κρατικά ομόλογα που θα έχει στην κατοχή του. Ωστόσο τόσο η ΕΚΤ όσο και η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να έχουν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις στην πρόταση.

Τις αναφορές ότι Γαλλία και Γερμανία διαφωνούν στο θέμα του EFSF διέψευσε και ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Steffen Kampeter, ενώ διευκρίνισε ότι το ζήτημα της μόχλευσης του Ταμείου έχει τεθεί από χώρες της περιφέρειας.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:46 - 20 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.