ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία!

16:52 - 23 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Εκτιμήσεις ότι οι νεκροί ενδέχεται να ανέλθουν στους 500 με 1000.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών κατά το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και 6,6 βαθμών, σύμφωνα με το τουρκικό Ινστιτούτο Καντιλί, σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στο Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας και όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μερικά κτίρια έχουν καταρρεύσει και 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί και ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 1041 (GMT) και είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα, ενώ το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο αρχικά ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,6 βαθμοί.

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που φέρεται ότι έχουν παγιδευτεί σε κτίριο στο Βαν, που βρίσκεται κοντά στην ιρανική μεθόριο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 50 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Βαν.

Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και οχήματα και πανικόβλητους κατοίκους να τρέχουν στους δρόμους.

Κατέρρευσε σε 4 σημεία ο οδικός άξονας Βαν - Ερσίς


Σε τέσσερα κομμάτια κόπηκε ο δρόμος που συνδέει την Βαν με το Ερσίς, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο στο Ερσίς κείτονται περίπου 50 πτώματα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Σιχάν απο την Κωνσταντινούπολη.


Μαρτυρίες Τούρκων


Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες Τούρκων που επέζησαν από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την επαρχία Βαν. "Ξαφνικά ένα κτίριο γκρεμίστηκε μπροστά μου", είπε στο Reuters ο Haili Celik, που ζει στο κέντρο της Βαν.

'Άκουγα τις κραυγές των ανθρώπων κάτω από τα συντρίμμα", είπε ο νεαρός.


Φόβοι για τσουνάμι από τη λίμνη Βαν


Φόβους για πρόκληση τσουνάμι μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, εκφράζουν μετεωρολόγοι. Όπως μετέδωσε το CNN, δεν αποκλείεται να προκληθούν μεγάλα κύματα στη λίμνη Βαν, κάτι που ήδη προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές της περιοχής.


Εκατόμβη νεκρών


Από 500 μέχρι και 1000 θα κινηθεί ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρότατο σεισμό στην Τουρκία. Οι αρχικές εκτιμήσεις του Σεισμολογικού Ινστιτούτου της χώρας, που μεταδίδει η Hurriyet, αναφέρουν ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν και τους 1000. Τα κτίρια, που έχουν καταρρεύσει, είναι περισσότερα από 45.

Το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι από τον ισχυρό σεισμό, που έπληξε το Βαν, υπάρχουν νεκροί και ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Για το λόγο αυτό, άλλαξε το πρόγραμμά του και μεταβαίνει εσπευσμένα στην περιοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:37 - 23 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.