ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΞΕΕ: Υπηρεσία One Stop Shop - Διάθεση 900 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΤΕΑΝ

16:09 - 26 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Σε νέα φάση λειτουργίας εισέρχεται το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας, καθώς πλέον εγκαθιστά υπηρεσία One Stop Shop για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του, το επιμελητήριο εντάσσεται στην υπηρεσία ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), όπου πλέον ο κάθε νέος ξενοδόχος μπορεί να πραγματοποιεί την έναρξη της επιχείρησής του μέσα από το ΞΕΕ.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση της σχετικής υποδομής.

Οι παραπάνω δράσεις που ενδυναμώνουν το ρόλο του Επιμελητηρίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποφασίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του ΞΕΕ που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη.

Ο κ. Ξυνίδης απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών του Δ.Σ αναφορικά με το πρόβλημα ρευστότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων τόνισε ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα διατεθεί το ποσό των 900 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΤΕΑΝ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) για την ενίσχυση της ρευστότητας όλων των επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα μέσω του ΕΣΠΑ θα διατεθεί το ποσό των 500 εκατ. ευρώ ως εγγύηση στις τράπεζες για την άντληση δανείων από πλευράς επιχειρήσεων συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργόςεπεσήμανε ότι σε βραχύ χρονικό διάστημα θα βελτιωθούν οι διαδικασίες ένταξης των επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ, συμπυκνώνοντας τις απαραίτητες ενέργειες σε 10 βήματα.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:17 - 26 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.