ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: "Ναι" στην αγορά ομολόγων από το EFSF

18:50 - 02 Νοε 2011 | Ειδήσεις
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα δήλωσε σήμερα ότι η Ιαπωνία προτίθεται να αγοράσει περισσότερα ομόλογα που εκδίδει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για να συμβάλει στην αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.
Ο Νόντα έκανε την δήλωση αυτή λίγο πριν από την αναχώρησή του για τις Κάνες, στη Γαλλία, όπου θα παραστεί στη σύνοδο της ομάδας των είκοσι (G20).

Στη διάρκεια της διήμερης συνόδου, που αρχίζει αύριο, τα κράτη-μέλη της ΕΕ αναμένεται να κληθούν να εφαρμόσουν το ταχύτερο ένα πακέτο με στόχο την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής αστάθειας στη χώρα, το οποίο περιλαμβάνει την αύξηση των πόρων του Ταμείου.

Μιλώντας στην ιαπωνική βουλή, ο πρωθυπουργός είπε ότι καλωσορίζει το πακέτο αυτό, προσθέτοντας ότι «από την σκοπιά της υποστήριξης αυτών των προσπαθειών, θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε την αγορά των ομολόγων του ΕΤΧΣ», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo News.

Η Ιαπωνία έχει αγοράσει το 20%, ή 2,7 δισεκ. δολάρια, των ομολόγων που εξέδωσε το ΕΤΧΣ τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο για να «διασωθούν» η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.