ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος της G20: Με κοινό μέτωπο ενάντια στην κρίση

13:07 - 04 Νοε 2011 | Ειδήσεις
Οι εργασίες της Συνόδου της G20 επαναλαμβάνονται σήμερα για δεύτερη και τελευταία ημέρα στις Κάννες με μια ατζέντα που περιλαμβάνει συνομιλίες για τις χρηματοπιστωτικές ρυθμίσεις, τους φορολογικούς παραδείσους, τις τιμές των πρώτων υλών και τον αγώνα κατά της διαφθοράς.
Όμως η σύνοδος παραμένει στη σκιά της κρίσης στη ζώνη του ευρώ και στην Ελλάδα.

Χθες Πέμπτη, οι ηγέτες της G20 προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο κατά της κρίσης που απειλεί να προκαλέσει μια "αλυσιδωτή αντίδραση" που θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, ζητώντας παράλληλα από την Ευρώπη να επιλύσει τα προβλήματά της.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος συμμετείχε σε μια εκτός προγράμματος συνάντηση των χωρών της ευρωζώνης-μελών της G20, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε ότι "το σημαντικότερο καθήκον μας αυτές τις ημέρες είναι να επιλύσουμε την οικονομική κρίση εδώ στην Ευρώπη", διευκρινίζοντας πως αναμένει περισσότερες λεπτομέρειες από την πλευρά των Ευρωπαίων.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές, οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο μηχανισμό δανεισμού που θα βοηθήσει τις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν κρίση ρευστότητας.

Η ονομαζόμενη Γραμμή Προληπτικών Μέτρων και Ρευστότητας (PLL) θα μπορεί να παρέχει βοήθεια στις χώρες για ένα διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τους έξι μήνες, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Η σύνοδος των Καννών θα ολοκληρωθεί με ένα γεύμα στο οποίο θα μπουν οι τελευταίες πινελιές του τελικού ανακοινωθέντος. Επίσης στη διάρκεια του γεύματος, η Γαλλία θα παραδώσει την προεδρία στο Μεξικό.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:42 - 04 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.