ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεν: Η Ιταλία να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της στο δημοσιονομικό τομέα

21:11 - 07 Νοε 2011 | Ειδήσεις
"Είναι ουσιώδες η ιταλική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της στο δημοσιονομικό τομέα, και να εντείνει τις μεταρρυθμίσεις", τόνισε με δηλώσεις του σήμερα ο Επίτροπος αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις, Ολι Ρεν, προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών του Eurogroup.
Το Γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει, από τις Βρυξέλλες, ότι το ανωτέρω συμβούλιο θα αφιερωθεί στους τρόπους αποφυγής της μετάδοσης της κρίσης του ιταλικού δημόσιου χρέους, την ώρα που τα σπρεντ των κρατικών ομολόγων της Ιταλίας στην αγορά ομολόγων παραμένουν, με μεγάλη διάρκεια, σε ένα δυσβάστακτο για την ιταλική οικονομία επίπεδο, ανώτερο του 6,5% .

"Συγχρόνως, πρέπει να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις, επιθετικού χαρακτήρα, να ληφθούν θαρραλέες αποφάσεις, που να ευνοήσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ιταλία", προέτρεψε την ιταλική κυβέρνηση ο Επίτροπος Ρεν.

Αύριο Τρίτη γίνεται στο κοινοβούλιο της Ιταλίας κρίσιμη ψηφοφορία για τα δημόσια οικονομικά μεγέθη και όλη τη σημερινή ημέρα στη Ρώμη κυκλοφορούν φήμες ότι, ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.