ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστριακή ΥΠΟΙΚ: "Η Ιταλία δεν μπορεί να ελπίζει σε εξωτερική βοήθεια λόγω μεγέθους"

13:47 - 08 Νοε 2011 | Ειδήσεις
Η ιταλική οικονομία είναι υπερβολικά μεγάλη ώστε η χώρα να έχει τη δυνατότητα να στηριχθεί με ένα σχέδιο διάσωσης σε περίπτωση χρεωκοπίας, δήλωσε σήμερα η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

"Η Ιταλία γνωρίζει ότι δεδομένου του μεγέθους της χώρας δεν μπορεί να ελπίζει σε εξωτερική βοήθεια, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες στην Ιταλία αυτήν τη στιγμή", δήλωσε η Μαρία Φέκτερ προσερχόμενη στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Η Ιταλία, η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης, κινδυνεύει να βρεθεί στη δίνη της κρίσης χρέους με την εκτίναξη του κόστους δανεισμού της στις αγορές.

Η απόφαση των χωρών της ευρωζώνης για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στα 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω μόχλευσης, έχει ως στόχο την αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης χρέους της Ελλάδας στην Ιταλία, η οποία θα τορπίλιζε το σύνολο της ευρωζώνης.

Η Ιταλία, πιεζόμενη από τους ευρωπαίους εταίρους της να τηρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικών περικοπών, θα τελεί πλέον υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.