ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τα 74 δολάρια το πετρέλαιο

15:42 - 27 Ιουλ 2006 | Ειδήσεις
Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν, ενώ η ζήτηση αυξήθηκε κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Ταυτόχρονα, η προοπτική συνέχισης επί μακρόν των ισραηλινο-λιβανικών συγκρούσεων επαναφέρει την ανησυχία για την πετρελαϊκή επάρκεια του πλανήτη.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,16 εκατ βαρέλια, στα 211 εκατ την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Απρίλιο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας. Σύμφωνα με την έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας, οι εισαγωγές μειώθηκαν και η παραγωγή υποχώρησε σε χαμηλό 11 εβδομάδων.

Στο πεδίο της Μέσης Ανατολής, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχουντ Ολμερτ δήλωσε ότι η σύγκρουση με τη Χεσμπολάχ θα διαρκέσει περισσότερο του αρχικώς αναμενόμενου, ενώ την απαισιοδοξία επιτείνει η αποτυχία της χθεσινής συνόδου στη Ρώμη να προωθήσει ένα σχέδιο άμεσης κατάπαυσης του πυρός και ειρήνευσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η τρέχουσα τιμή του αργού ενισχύεται κατά 0,46% στα 74,28 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ διαμορφώνεται στα 74,54 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,82%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.