ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρόμπεϊ: Θα εγγυηθούμε τη σταθερότητα

22:13 - 09 Νοε 2011 | Ειδήσεις
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "απολύτως αποφασισμένη να εγγυηθεί την οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη", δήλωσε σήμερα από τη Ζυρίχη όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.
"Η σταθερότητα της ευρωζώνης είναι ζωτικής σημασίας και για την παγκόσμια οικονομία", πρόσθεσε ο κ. Ρόμπεϊ.

Ο πρόεδρος της ΕΕ συναντήθηκε στη Ζυρίχη με την πρόεδρο της Ελβετίας Μισελίν Καλμί-Ρέι με την οποία συνομίλησαν για τις διμερείς σχέσεις καθώς επίσης και την κρίση του ευρώ.

"Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης έχουμε διπλό καθήκον: να αντιμετωπίσουμε την τωρινή κρίση (χρέους) και να εμποδίσουμε την εμφάνιση μίας νέας (κρίσης)", συνέχισε ο Ρόμπεϊ.

Σύμφωνα με τον ίδιο "στόχος είναι να διατηρηθεί η πληρότητα της ευρωζώνης με το σύνολο των 17 μελών της", απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο τις εκκλήσεις για έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση.

"Είναι επίσης προς συμφέρον της Ευρώπης οι ΗΠΑ να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του δημόσιου χρέους τους, ή η Κίνα να ενισχύσει την εσωτερική της ζήτηση και να ενισχύσει την ευελιξία του νομισματός της", επεσήμανε ο Ρόμπεϊ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρόσθεσε ότι ευθύνη της ΕΕ "δεν είναι μόνο να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης", αλλά "επίσης να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη".

"Μόνο μία υποστηριζόμενη οικονομική ανάπτυξη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να μειώσει τα χρέη", υπογράμμισε.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.