ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέλει και πολιτικούς στο κυβερνητικό του σχήμα ο Μόντι

13:48 - 15 Νοε 2011 | Ειδήσεις
Ο ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επαναλαμβάνει σήμερα τις διαβουλεύσεις με τα βασικά πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της χώρας.
Ο Μόντι άρχισε συζητήσεις με αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος, βασικού πολιτικού σχηματισμού της ιταλικής Αριστεράς, που εκπροσωπείται από τον ηγέτη του Πιερλουίτζι Μπερσάνι και τους εκπροσώπους του κόμματος στη Γερουσία, Αννα Φινοκιάρο, και στο κοινοβούλιο, Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Η ηγεσία του Λαού της Ελευθερίας, του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα συναντηθεί αμέσως μετά με τον Μόντι και με τις συζητήσεις αυτές θα κλείσει ο κύκλος των πολιτικών διαβουλεύσεων.

Ο Μάριο Μόντι προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των μεγαλύτερων κομμάτων στην κυβέρνησή του, στην οποία επιθυμεί να συμμετέχουν εκτός από τεχνοκράτες και πολιτικοί ώστε να έχει μεγαλύτερη στήριξη στο κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι το PdL έχει ταχθεί υπέρ μίας αμιγώς τεχνοκρατικής κυβέρνησης με περιορισμένη εντολή.

Ο ευρωπαίος πρώην επίτροπος θα ολοκληρώσει τις συναντήσεις το απόγευμα όταν θα δεχτεί εκπροσώπους των εργοδοτών, των συνδικάτων, των οργανώσεων γυναικών και νεολαίας.

Αμέσως μετά θα μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να αποδεχτεί επισήμως την ηγεσία της νέας κυβέρνησης, την οποία θα παρουσιάσει το βράδυ της Τετάρτης.
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.