ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις, εν αναμονή ανακοινώσεων

18:32 - 15 Νοε 2011 | Ειδήσεις
Την Τρίτη το βράδυ ή το αργότερο την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πολιτικές πηγές.
Το μεσημέρι της Τρίτης, μετά το τέλος των συνομιλιών του με τα πολιτικά κόμματα, ο κ. Μόντι πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του προέδρου.

Ο κ. Μόντι είχε την Τρίτη διαβουλεύσεις και με τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της Ιταλίας, το κεντροαριστερό κόμμα (PD) και το κεντροδεξιό κόμμα (PDL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ενθαρρυντικά για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ήταν τα σχόλια του Αντζελίνο Αλφάνο, γραμματέα του κεντροδεξιού κόμματος, ο οποίος μετά τις συνομιλίες με το Μόντι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες του καθηγητή Μόντι θα έχουν αίσια έκβαση".

Ο κ. Monti, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι στόχος του είναι να παραμείνει στη θέση του μέχρι τις εκλογές του 2013, και όχι μόνο μέχρι να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε ότι οι συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης κρίνονται έως τώρα εποικοδομητικές, σημειώνοντας πως οι πολιτικοί κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης στην Ιταλία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.