ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ψήνει" Κάμερον για φόρο Tobin και δημοσιονομική ένωση η Μέρκελ

16:14 - 18 Νοε 2011 | Ειδήσεις
Συνάντηση στο Βερολίνο θα έχουν την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σε μία προσπάθεια να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στον χειρισμό της κρίσης στην ευρωζώνη, με δύο "καυτά" ζητήματα στην ατζέντα των συζητήσεων.
Το πρώτο είναι η φορολόγηση των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών, αλλά και η δημοσιονομική και πολιτική ενοποίηση της Ένωσης, που προωθούνται από τη γερμανική πλευρά και απορρίπτονται από το Λονδίνο.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Κάμερον με τους κ.κ. Βαν Ρομπάι και Μπαρόζο στις Βρυξέλλες.

Σε σύντομη ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι ο Ζοζέ Μπαρόζο και ο Ντέιβιντ Κάμερον «συζήτησαν ευρύ φάσμα θεμάτων, ανάμεσά τους και τις πιο πρόσφατες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

«Συμφώνησαν για τη σημασία να δοθεί προτεραιότητα στις αναγκαίες, αποφασιστικές ενέργειες για την διασφάλιση της σταθερότητας της ευρωζώνης, καθώς και στη λήψη ταχέων μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι δύο άνδρες συζήτησαν και το ενδεχόμενο τροποποίησης των ευρωπαϊκών Συνθηκών, την οποία επιδιώκει η Γερμανία.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:38 - 18 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.