ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιπολίτευση προς Μέρκελ: Παίζετε με τη φωτιά

21:49 - 23 Νοε 2011 | Ειδήσεις
Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, τάσσεται ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία, επικρίνοντας την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για τη στάση της στο θέμα.
"Παίζετε με τη φωτιά", είπε ο Γκάμπριελ μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Μπούντεσταγκ αναφερόμενος στην απόρριψη της ιδέας από την Μέρκελ.

Η καγκελάριος χαρακτήρισε "απρόσφορη" την έκδοση της Πράσινης Βίβλου για τα ευρωομόλογα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ότι η εμπιστοσύνη των αγορών μπορεί να ανακτηθεί με την αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ ώστε να επιβληθεί περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία στα κράτη που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους ή προβαίνουν σε υπέρμετρες δαπάνες.

Η Μέρκελ επανέλαβε επίσης ότι θέλει να επιβληθεί φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές στην ΕΕ. "Είναι απογοητευτικό το ότι για άλλη μια φορά εφέτος δεν επιτύχαμε μια παγκόσμια συμφωνία ότι αυτός ο φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές θα αποτελούσε την ορθή αντίδραση", είπε νωρίτερα, υποσχόμενη πως "θα συνεχίσουμε να συζητάμε εντατικά" την πρόταση.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.