ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα "γυρνάει" η Γερμανία για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο ESM

18:26 - 05 Δεκ 2011 | Ειδήσεις
H Γερμανία είναι έτοιμη να υιοθετήσει μια πιο ήπια στάση για τις απώλειες του ιδιωτικού τομέα στο μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης (ΕSM), με αντάλλαγμα πολύ πιο αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες, ανέφεραν στο Reuters τέσσερεις πηγές.
H "μετατόπιση" της Γερμανίας δεν θα αποκλείει τελείως την πιθανότητα να υποστούν απώλειες οι ιδιώτες επενδυτές, αλλά θα ευθυγραμμίζει περισσότερο το καταστατικό του ESM με τους κανόνες του ΔΝΤ.

Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος αναγνώρισε την αλλαγή στάσης της Γερμανίας, αλλά υπογράμμισε ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την συμφωνία στην επιβολή αυστηρότερων κανόνων δημοσιονομικής επιτήρησης και στα 17 κράτη μέλη.

Η πηγή ανέφερε ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα δεν θα αποκλειστεί εντελώς από το ESM, "αλλά η γλώσσα μπορεί να είναι πιο ήπια".

Μια δεύτερη πηγή δήλωσε ότι ο σκοπός είναι να αλλάξει η γλώσσα που χρησιμοποιείται στην συνθήκη του ESM προς την κατεύθυνση των διεθνών πρακτικών, κάτι που θα καθησύχαζε τις αγορές.

"Ελπίζουμε να ευθυγραμμιστούν πλήρως οι κανόνες του PSI στο ESM με τις διεθνείς πρακτικές και τους κανόνες του ΔΝΤ" ανέφερε η πηγή, ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.