ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καζαμίας: Δεν είμαι πλανητάρχης για να διαβεβαιώσω ότι η Κύπρος θα αποφύγει το μηχανισμό

20:39 - 05 Δεκ 2011 | Ειδήσεις
Θετικά αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι τις εξελίξεις στην Κύπρο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, ύστερα από συνάντησή του με κλιμάκιο ειδικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το οποίο συζήτησε το τελευταίο πακέτο μέτρων λιτότητας.
Ερωτηθείς, μετά τη συνάντηση, εάν η Κύπρος έχει αποφύγει το μηχανισμό στήριξης, δήλωσε, ότι δεν είναι πλανητάρχης για να δίνει τέτοιου είδους διαβεβαιώσεις.

Εξ άλλου, ο κ. Καζαμίας εμφανίσθηκε ενοχλημένος από τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν εναντίον του από συντεχνιακές οργανώσεις για τα μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Κίκης Καζαμίας τόνισε ότι δεν επιτρέπει σε κανένα να αμφισβητεί τις κοινωνικές του ευαισθησίες.

Στο μεταξύ, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα υπαγωγής της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης, λόγω των τραπεζών.

Επίσης υπέδειξε, ότι ένα κράτος μπαίνει στο μηχανισμό στήριξης μόνο όταν δεν μπορεί να καταβάλει τις υποχρεώσεις του.

Ο κ. Ορφανίδης ανέφερε, ότι η Κύπρος δεν θα χρειαστεί εξωτερική υποστήριξη για να βοηθήσει τις τράπεζές της που είναι εκτεθειμένες στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, σε περίπτωση κατά την οποία δεν θα μπορούν από μόνες τους να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση.

Η κυβέρνηση, είπε, μπορεί να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα, με την έκδοση ομολόγων και την ανταλλαγή τους με μετοχές συγκεκριμένης τράπεζας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.