ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple και πέντε μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι υπό έρευνα για το σχηματισμό καρτέλ στα e-book

16:35 - 06 Δεκ 2011 | Ειδήσεις
Έρευνα για να διαπιστώσει αν πέντε μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι και η Αpple Inc. παραβιάζουν τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού στην αγορά των e-books ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Η Επιτροπή ερευνά συγκεκριμένα αν οι εκδοτικοί όμιλοι και η Αpple έχουν εμπλακεί σε παράνομες συμφωνίες ή πρακτικές που αποσκοπούν και συνεπάγονται την κατάργηση του ανταγωνισμού στον κλάδο του ηλεκτρονικού βιβλίου στην Ευρώπη» αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, η έρευνα για τη συγκρότηση καρτέλ αφορά τις εκδοτικές εταιρείες Ahcette Livre, θυγατρική της γαλλικής Lagardere Publishing, τη Harper Collins του Ρούπερτ Μέρντοχ, τη Simon & Schuster του αμερικανικού όμιλου CBS, την Penguin του βρετανικού οίκου Pearson Group και το γερμανικό οίκο Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck.

H Επιτροπή πραγματοποίησε «αιφνιδιαστικούς ελέγχους» στις ύποπτες εταιρείες το φετινό Μάρτιο σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Η Αpple ελέγχει το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο iBook, από το οποίο οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν και να κατεβάσουν ηλεκτρονικά βιβλία στην ταμπλέτα iPad, το κινητό iPhone και τους υπολογιστές Mac.

Η εταιρεία συμμετέχει ενεργά στον καθορισμό των τιμών και κρατά μέρος των εσόδων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.