ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη η Ένωση Ιταλικών Τραπεζών για τα πορίσματα της EBA

10:47 - 12 Δεκ 2011 | Ειδήσεις
Ο επικεφαλής της Ένωσης Ιταλικών Τραπεζών (ABI) απείλησε εκ νέου χθες να μηνύσει την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA), η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι τα ιταλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χρειάζεται να ανακεφαλαιοποιηθούν με 15,37 δισ. ευρώ.
"Η ABI θα ακολουθήσει κάθε πιθανή οδό, περιλαμβανομένης της νομικής, για να αντιταχθεί στην απόφαση της EBA", δήλωσε ο Τζουζέπε Μουσάρι σε εκδήλωση στη Ρώμη.

Οι εκτιμήσεις της EBA για τα κεφάλαια που χρειάζονται οι τράπεζες της χώρας είναι "εσφαλμένες στην μέθοδο και στα συμπεράσματα και δεν λαμβάνουν υπόψη τους ιδιαίτερους παράγοντες που αφορούν τις ιταλικές τράπεζες", φέρεται να είπε ο Μουσάρι, όπως μετέδωσε το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Η EBA ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών την Πέμπτη, αναπροσαρμόζοντάς τις στην εξαπλούμενη κρίση χρέους και καλώντας τις τράπεζες να αντλήσουν κεφάλαια για να καλύψουν την έκθεσή τους στο κρατικό χρέος χωρών της ευρωζώνης.

"Αυτό φέρνει τις τράπεζες που πάντοτε αγόραζαν κρατικά ομόλογα σε μεγάλη δυσκολία", σημείωσε ο Μουσάρι. "Πώς μπορούν να συνεχίσουν να το πράττουν όταν γνωρίζουν ότι οι κανόνες που ίσχυαν χθες δεν ισχύουν πλέον;".

Την Παρασκευή ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας Κοράντο Πάσερα επέκρινε έντονα την απόφαση της EBA, λέγοντας ότι "γενικά [ήταν] άσοφη, διότι η σημερινή κρίση πάνω απ' όλα αφορά τα κρατικά ομόλογα και το δημόσιο χρέος".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.