ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρχισαν τα όργανα των οίκων αξιολόγησης

13:55 - 12 Δεκ 2011 | Ειδήσεις
Δύσπιστοι έναντι των ευρωπαϊκών αποφάσεων εμφανίζονται οι οίκοι Standard & Poor's, δια στόματος του επικεφαλής οικονομολόγου του στην Ευρώπη, και ο Moody's, σε σημερινό του report.
Τον κώδωνα του κινδύνο ξαναέκρουσε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's για ευρωπαϊκές υποβαθμίσεις δια στόματος του επικεφαλής Ευρωπαίου οικονομολόγου της Jean Michel Six, ο οποίος μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Τελ Αβίβ ανέφερε πως "ο χρόνος τελειώνει για την Ευρώπη για την επίλυση της κρίσης χρέους".

«Ας μην ανεβάζουμε πολύ τις προσδοκίες μας» δήλωσε αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία στις Βρυξέλλες και συμπλήρωσε: «θα υπάρξουν και άλλες σύνοδοι».

Ο κ.Six προσέθεσε πως τα μετρα που αποφασίστηκαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής αποτέλεσαν ένα βημα προς τα εμπρός, και πως ακόμα "απαιτείται ένα σοκ πριν η κρίση προχωρήσει στον πυρήνα της Ευρωζώνης.

Μιλώντας για την αυστηρή προειδοποίηση που απηύθυνε ο Standard& Poor's την περασμένη εβδομάδα ανέφερε πως η περιοχή βρίσκεται σε σημαντικό ρίσκο ύφεσης.

Δεν πείθεται η Moody's και προειδοποιεί για υποβαθμίσεις στον ευρωπαϊκό χώρο

Μικρή συμβολή στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης είχε η Σύνοδος Κορυφής σύμφωνα με τη Moody's, η οποία επανέλαβε την προειδοποίηση της για υποβαθμίσεις στον ευρωπαϊκό χώρο.

«Στην ουσία, το ανακοινωθέν δεν περιέχει νέα μέτρα και δεν αλλάζει την άποψή μας ότι συνεχίζει να εντείνεται ο κίνδυνος για την συνοχή της ευρωζώνης», ανέφερε η Moody's στην εβδομαδιαία της έκθεση.

«Όπως ανακοινώσαμε το Νοέμβριο, θα χρειαστεί να επανεξεταστούν οι αξιολογήσεις όλων των κρατών της ΕΕ, εκτός και αν σταθεροποιηθούν στο εγγύς μέλλον οι συνθήκες στις πιστωτικές αγορές. Το ανακοινωθέν (της ΕΕ) δεν μεταβάλλει αυτήν μας την άποψη και συνεχίζουμε να αναμένουμε την ολοκλήρωση της επανεξέτασης αυτής κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012», συνέχισε η Moody's.

Ο οίκος διαπίστωσε επίσης την συνεχιζόμενη διαφωνία των ηγετών της ευρωζώνης όσον αφορά την ανάγκη να ενισχυθεί η στήριξη προς τις οικονομικά αδύναμες χώρες και κάλεσε την ευρωζώνη να δράσει άμεσα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις αγορές ομολόγων.

«Καθώς εντείνονται οι πιέσεις στις αρχές της ευρωζώνης να δράσουν γρήγορα προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, τόσο στενεύουν και τα περιθώρια δράσης τους. Όσο περισσότερο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση τόσο μεγαλώνει και ο κίνδυνος αντίξοων οικονομικών εξελίξεων που θα έλθουν να προστεθούν στις ήδη μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες και οι θεσμοί της ΕΕ».
Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 12 Δεκ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.