ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα βρόντηξε η Τρόικα από την Ουγγαρία

15:23 - 16 Δεκ 2011 | Ειδήσεις
Αιφνιδιαστικά αποχώρησαν οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ από την Ουγγαρία, προτού ολοκληρωθούν οι ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.
Την εξέλιξη αυτή προκάλεσε η κατάθεση νομοσχεδίου, το οποίο υπονομεύει την ανεξάρτητη λειτουργία της κεντρικής τράπεζας της χώρας, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ανήσυχη για την πρόθεση των ουγγρικών αρχών να προωθήσουν νόμους που ενδέχεται να υπονομεύσουν την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας», σημείωσε σήμερα κοινοτικός εκπρόσωπος.

Η απόφαση της Ουγγαρίας να καταθέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και να ζητήσει από την ομάδα των αξιωματούχων του ΔΝΤ και της ΕΕ να ακολουθηθεί η επείγουσα διαδικασία, προκάλεσε την έκπληξη της επιτροπής, σημείωσε ο εκπρόσωπος. 

Με δεδομένο ότι η ουγγρική κυβέρνηση δεν ενημέρωσε για την αλλαγή στις προθέσεις της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεννόηση με το ΔΝΤ αποφάσισε τη διακοπή της προπαρασκευαστικής αποστολής, κατάληξε. 




Το ειδησεγραφικό δίκτυο index.hu αναφέρει πάντως, ότι τα στελέχη της τρόικας έφυγαν ενώ είχε προγραμματιστεί σειρά επαφών για το απόγευμα της Παρασκευής.
Τελευταία τροποποίηση στις 02:39 - 19 Δεκ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.