ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόντι: "Ανεπαρκείς οι πόροι του EFSF"

11:08 - 05 Ιαν 2012 | Ειδήσεις
Η Ευρώπη «δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται την Ιταλία», η οποία «έχει κάνει το καθήκον της» σε δημοσιονομικό επίπεδο, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξη που έδωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.
«Οι Ιταλοί δέχθηκαν με βρετανικό φλέγμα τα πολύ βαριά μέτρα που τους επιβλήθηκαν [...] Κατανόησαν ότι οι ευρωπαϊκοί περιορισμοί επιβλήθηκαν για τις μελλοντικές γενιές. Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι η Ιταλία έκανε το καθήκον της» επεσήμανε ο Μάριο Μόντι.

«Διαθέτουμε μία πρώτη ύλη που βρίσκει κανείς σπάνια στην Ευρώπη: μία ομοφωνία της κοινής γνώμης υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» πρόσθεσε.

«Προς το παρόν η Ιταλία παραμένει θύμα του κινδύνου της Ευρωζώνης. Πρέπει να εξαλειφθεί αυτός ο κίνδυνος» υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι το τρέχον επίπεδο των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) δεν είναι «καθόλου ικανοποιητικό».

Τόνισε ότι είναι «πεπεισμένος ότι ολόκληρη η Ευρώπη μπορεί σε μία μεγαλύτερη και πραγματική ολοκλήρωση να βρει σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ανάπτυξη».

«Οι χώρες της ευρωζώνης έχουν επικεντρωθεί στη νομισματική ένωση παραμελώντας την οικονομική ένωση. Αυτό προϋποθέτει τη δημιουργία μίας πραγματικά ανοιχτής αγοράς, που θα εκτείνεται σε όλους τους τομείς» εκτίμησε.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας θα ταξιδέψει την ερχόμενη Τετάρτη στο Βερολίνο για να διεξαγάγει συνομιλίες για την κρίση στην Ευρωζώνη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.