ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Novartis: Ψαλίδι σε άλλες 1.960 θέσεις εργασίας

12:27 - 13 Ιαν 2012 | Ειδήσεις
Ψαλίδι σε 1.960 θέσεις εργασίας βάζει η Novartis AG στις ΗΠΑ, σαν αποτέλεσμα των ζημιών που προκάλεσε η απώλεια του διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το φάρμακο για την καρδιά Diovan και τη μέτρια επιτυχία του Rasilez για την αρτηριακή πίεση.
Η αναδιάρθρωση, η οποία θα οδηγήσει σε ετήσιες αποταμιεύσεις ύψους 450 εκατ. δολαρίων έως το 2013, θα επηρεάσει τα κέρδη της εταιρείας τους επόμενους έξι μήνες. Στο πρώτο τρίμηνο θα εμφανιστούν χρεώσεις περίπου 160 εκατ. δολαρίων, ενώ οι μειωμένες πωλήσεις του Rasilez θα εμφανίσουν στο τέταρτο τρίμηνο 900 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι περικοπές, που θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2012, θα αφορούν κυρίως τις πωλήσεις στις ΗΠΑ, όπου θα μειωθούν 1.630 θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες 330 θα αφορούν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Ο βασικός λόγος που οδήγησε στις περικοπές των θέσεων ήταν η απώλεια του διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το Diovan, το οποίο κατέγραψε 6 δισ. δολάρια σε πωλήσεις το 2010.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η Novartis το σχέδιο αναδιοργάνωσης επιταχύνθηκε, έπειτα από έρευνα που έδειξε πως το Rasilez δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, οδηγώντας την εταιρεία στην παύση της προώθησής του.

Όπως και πολλοί ανταγωνιστές της, η Novartis αντιμετωπίζει την ανάγκη μείωσης του κόστους, τον αυξημένο ανταγωνισμό. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο ανακοίνωσε περικοπές 2.000 θέσεων σε ΗΠΑ και Ελβετία.

Σημειώνεται πως η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στα 53,35 ελβετικά φράγκα την Πέμπτη, με πτώση έως τώρα φέτος της τάξης του 4%.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.