ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον Μόντι θα συναντήσει τη Δευτέρα ο Ρομπέι

18:11 - 13 Ιαν 2012 | Ειδήσεις
Στη Ρώμη θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι όπου θα έχει συνάντηση με τον Μάριο Μόντι, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες Τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού.
Η επίσκεψη αυτή, η οποία αφορά την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στους κόλπους της ΕΕ, θα γίνει τέσσερις ημέρες πριν από εκείνη που θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ για να έχουν συνομιλίες με τον Μόντι.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ θα πραγματοποιήσει και αυτός προσεχώς επίσκεψη στη Ρώμη, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει αυτή. Ο Μόντι θα μεταβεί εξάλλου την Τετάρτη στο Λονδίνο για να συναντήσει τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον και να εκφωνήσει ομιλία στο London School of Economics.

Ο Μόντι επιθυμεί η ΕΕ να συμφωνήσει στο τέλος του μήνα, κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής της ΕΕ, για τους νέους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος υιοθέτησε ένα σχέδιο λιτότητας για να καθησυχάσει τις χρηματαγορές για την οικονομική κατάσταση στη χώρα του, επιθυμεί και η ΕΕ να δραστηριοποιηθεί επίσης πολύ για την ανάκαμψη της ανάπτυξης.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.