ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόντι: Δεν πρέπει να διαλυθεί η Ε.Ε.

21:18 - 18 Ιαν 2012 | Ειδήσεις
Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι σημαντική αλλά από μόνη της δεν επαρκεί για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti.

"Πιστεύουμε και οι δύο, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία, ότι η προσκόλληση στη δημοσιονομική πειθαρχία είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Αλλά ωστόσο, δεν είναι μια επαρκής συνθήκη" ανέφερε ο κ. Monti μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας David Cameron.

"Kαι πιστεύουμε και οι δύο, ότι όχι μόνο οι χώρες μας, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ολότητα, πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να σφυρηλατήσει την οικονομική ενότητα με βιώσιμο τρόπο" σημείωσε ο κ. Monti. 

Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στο Vatican Radio, ο κ. Monti δήλωσε οτι η κρίση που αντιμετωπίζει το ευρώ δεν πρέπει να αποτελέσει παράγοντα διάλυσης της Ε.Ε, μετά από τις τεράστιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την ένωση της Ευρώπης.

Ο κ. Monti υποστήριξε ότι είναι λάθος να κατηγορείται το ενιαίο νόμισμα γα την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί αν υψωθεί η "σημαία των αξιών" έναντι "των συμφερόντων του νομίσματος", σημείωσε ο κ. Monti, τονίζοντας τις ηθικές αξίες που διαμορφώνουν τη βάση της Ε.Ε, όπως ότι οι πλουσιότερες χώρες πρέπει να βοηθούν αυτές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.