ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mea culpa από τον καπετάνιο του "Τιτανικού της Τοσκάνης" στην κατάθεση του

10:33 - 19 Ιαν 2012 | Ειδήσεις
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο πλοίαρχος του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia παραδέχεται πλέον ότι άργησε να στρίψει το πλοίο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το μοιραίο ρήγμα.
Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στις δικαστικές αρχές της πόλης Γκροσέτο, ο πλοίαρχος ομολόγησε ότι πλησίασε κοντά στις ακτές, επειδή ήθελε να χαιρετήσει έναν συνάδελφό του.Ο δικηγόρος του πλοιάρχου είπε ότι οι χειρισμοί του έσωσαν τόσες ζωές. Ο πλοίαρχος έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό και αντιμετωπίζει κατηγορίες ανθρωποκτονίας, αλλά και εγκατάλειψης του πλοίου προτού ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των Αρχών, 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 20 εξακολουθούν να αγνοούνται. Παράλληλα αγώνας δρόμου γίνεται για την άντληση περίπου 2.300 τόννων καυσίμων, προτού αυτά καταλήξουν στη θάλασσα και προκαλέσουν τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή. Ήδη, στην Τοσκάνη έχει σπεύσει και μια ολλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στην άντληση καυσίμων υπό αυτές τις συνθήκες.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.