ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Gazprom: Επισπεύδεται η κατασκευή του South Stream

18:45 - 20 Ιαν 2012 | Ειδήσεις
Να επισπευσθεί σημαντικά η έναρξη της υλοποίησης του του "South Stream", αποφασίστηκε στη συνάντηση που διοργάνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της JSC "Gazprom", Alexei Miller.
Στη συνάντηση εγκρίθηκε ένα λεπτομερές πλάνο ενεργειών, το οποίο θα επιτρέψει την έναρξη της κατασκευής του "South Stream" το Δεκέμβριο του 2012 εν αντιθέσει με τον αρχικό προγραμματισμό για το 2013.

« Η Gazprom έκανε ότι ήταν απαραίτητο για να επισπεύσει την ημερομηνία έναρξης κατασκευής του South Stream. Έχουμε ήδη ένα διεθνές νομικό πλαίσιο, μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους συμμετέχοντες στην Ευρώπη, τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους και μοναδική εμπειρία στην υλοποίηση έργων υποθαλάσσιας μεταφοράς αερίου, μεγάλης κλίμακας.

Το έργο είναι αναγκαίο και αναμενόμενο και ξεκινάμε την υλοποίησή του»- δήλωσε ο Alexei Miller κατά τη συνάντηση.

Το πρόγραμμα κατασκευής του South Stream, που καταρτίστηκε από την Gazprom, θα παρουσιαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της South Stream Transport AG το Φεβρουάριο.

Eπιπλέον πληροφορίες:

Το έργο South Stream θα υλοποιηθεί, προκειμένου να συμβάλλει στη διαφοροποίηση των οδών εξαγωγής φυσικού αερίου και περιλαμβάνει την κατασκευή ενός αγωγού αερίου που θα διαπερνά υποθαλάσσια της Μαύρη Θάλασσα και θα εκτείνεται στις χώρες της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης.

Διακυβερνητικές συμφωνίες υπογράφθηκαν με τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα, τη Σλοβενία την Κροατία και την Αυστρία, ώστε να υλοποιηθεί το χερσαίο τμήμα του αγωγού αερίου.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2011, μία συμφωνία μεταξύ των μετόχων της South Stream Transport AG υπεγράφη για την υλοποίηση του υποθαλάσσιου τμήματος του έργου. Σύμφωνα με τη συμφωνία η Gazprom κατέχει το 50% των μετοχών του υποθαλάσσιου τμήματος του έργου, η ιταλική ENI το 20% ενώ η γερμανική Wintershall Holding GmbH και η γαλλική EDF από 15% έκαστη.

Το 3ο τρίμηνο του 2011, η Ενοποιημένη Μελέτη Σκοπιμότητας του South Stream οριστικοποιήθηκε, περιλαμβάνοντας τις επί μέρους μελέτες σκοπιμότητας για το υποθαλάσσιο τμήμα και τα χερσαία τμήματα του που θα περάσουν από διάφορες χώρες της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπη.

Η Ενοποιημένη Μελέτη Σκοπιμότητας περιλαμβάνει: βασικές τεχνικές αποφάσεις σχετικά με το έργο και την αιτιολόγηση της σκοπιμότητας τους, αξιολόγηση της περιβαλλοντικής ασφάλειας και των δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και οικονομική αξιολόγηση του έργου, συνυπολογίζοντας το κεφάλαιο και τα λειτουργικά κόστη.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.