ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Visa: Ακόμη και σε μικρότερης αξίας συναλλαγές η χρήση των καρτών

22:31 - 24 Ιαν 2012 | Ειδήσεις
Αύξηση του αριθμού και της χρήσης των χρεωστικών καρτών και μείωση του αριθμού αλλά και της χρήσης των πιστωτικών καρτών στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Visa. Ειδικότερα, στην Ελληνική αγορά το 2011, ο συνολικός αριθμός καρτών Visa (πιστωτικές, χρεωστικές, εταιρικές) παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το 2010 αγγίζοντας τα 8,6 εκατομμύρια.
Οι χρεωστικές κάρτες Visa σημείωσαν σημαντική άνοδο το 2011 κατά 7,1% αγγίζοντας τα 6 εκατομμύρια, ενώ η καταναλωτική δαπάνη με χρεωστικές κάρτες στα σημεία πώλησης σημείωσε επίσης άνοδο 9,4% (914 εκατ. ευρώ). Επιπλέον, ο αριθμός των συναλλαγών στα σημεία πώλησης ανά χρεωστική κάρτα αυξήθηκε κατά 9,9%, ενώ και ο συνολικός αριθμός των συναλλαγών κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 21%, φτάνοντας τα 13,3 εκατομμύρια. Συνολικά η δαπάνη με όλες τις κάρτες Visa στα σημεία πώλησης μειώθηκε κατά 8,3% και ανήλθε σε 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

O αριθμός των πιστωτικών καρτών μειώθηκε στα 2,5 εκατομμύρια (περίπου -14%), ενώ η καταναλωτική δαπάνη στα σημεία πώλησης κυμάνθηκε στα 3,3 δισ. ευρώ (περίπου -12%). Ωστόσο, ανεξάρτητα από την μείωση στον αριθμό πιστωτικών καρτών, οι συναλλαγές στα σημεία πώλησης ανά κάρτα αυξήθηκαν κατά 6,7%.

Τέλος, ο συνολικός αριθμός των εταιρικών καρτών αυξήθηκε κατά περίπου 1,8% φτάνοντας τις 49.000, ενώ ο αριθμός συναλλαγών στα σημεία πώλησης μειώθηκε κατά 1,7% στα 1,2 εκατομμύρια. Η δαπάνη στα σημεία πώλησης μειώθηκε κατά 4,0% περίπου, στα 259 εκατ.ευρώ.

Ο Νίκος Καμπανόπουλος, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής, σε δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών και η διείσδυσή τους ακόμη και στις συναλλαγές χαμηλότερης αξίας αποτελεί σταθερή προτεραιότητα της Visa Europe, η οποία υποστηρίζεται από τεχνολογικές εξελίξεις που έρχονται το 2012 και στην Ελλάδα με την υιοθέτηση της τεχνολογίας ανέπαφων πληρωμών και πληρωμών μέσω φορητών συσκευών λίγο αργότερα. Για το 2012, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τα πλεονεκτήματα των καρτών πληρωμών σε σχέση με τα μετρητά, καθώς και τη χρήση τους ως μέσου καταπολέμησης της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, τόνισε ο κ. Καμπανόπουλο
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.