ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

RBS: Αρνήθηκε κατόπιν πιέσεων το μπόνους του 1 εκατ. λιρών ο CEO

11:22 - 30 Ιαν 2012 | Ειδήσεις
Ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland, Στίβεν Χέστερ, απέρριψε το πολυσυζητημένο μπόνους του, ύψους σχεδόν 1 εκατ. λιρών, ανακοίνωσε η τράπεζα. Η είδηση για τη λήψη του μπόνους προκάλεσε σάλο στη Βρετανία, οι πολίτες της οποίας έχουν έρθει αντιμέτωποι με τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον.
Εκπρόσωπος της τράπεζας, η οποία ελέγχεται κατά το 83% από το κράτος μετά την διάσωσή της το 2008, είπε ότι ο Χέστερ δεν θα λάβει την έκτακτη αμοιβή σε μετοχές, το ύψος της οποίας εξόργισε πολλούς Βρετανούς οι μισθοί των οποίων έχουν παγώσει, την ώρα που οι τιμές αυξάνονται.

Ο μισθός του Χέστερ είναι 1,2 εκατ. λίρες σε ετήσια βάση και το μπόνους έφτανε τις 963.000 λίρες. Σύμφωνα με το BBC, η απόφαση ήρθε μετά από «τεράστιες πολιτικές πιέσεις».

Η απόφαση ακολουθεί την παρόμοια ανακοίνωση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της RBS Φίλιπ Χάμπτον .

Η αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής προκάλεσε αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας, με τους Εργατικούς να επιτίθενται στην κυβέρνηση Κάμερον και να αξιώνουν συζήτηση στο Κοινοβούλιο για το θέμα.

Το ήσσον κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, επίσης επέκρινε την καταβολή της έκτακτης αμοιβής, ενώ ακόμη και μέλη των Τόρις εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παροχή του μπόνους αυτού.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν καλωσόρισε την απόφαση να απορριφθεί το μπόνους, κάνοντας λόγο για μια «λογική και καλοδεχούμενη απόφαση που επιτρέπει στον Στίβεν Χέστερ να
επικεντρωθεί στην πολύ σημαντική δουλειά που έχει... να επιστρέψει τα δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων που δόθηκαν στην RBS».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.