ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαν Ρομπαϊ: Θα επιλύσουμε τα ευρωπαϊκά ζητήματα σήμερα

19:16 - 30 Ιαν 2012 | Ειδήσεις
Ένα δρόμο ελπίδας προς την καταπολέμηση της κρίσης χρέους πρέπει να δημιουργήσει η σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης , δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών στις Βρυξέλλες.
«Τι θα πω στην αρχή της συνάντησης σήμερα: αυτό το συμβούλιο πρέπει να είναι ένα συμβούλιο που θα δείχνει προς ένα δρόμο ελπίδας» έγραψε ο πρόεδρος της ΕΕ στο Twitter.

Η σημερινή σύνοδος είναι αφιερωμένη στα μέσα επαναπροώθησης της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρώπη και στην οριστικοποίηση των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της η ευρωζώνη για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Παρά τις ανησυχίες που έχει εκφράσει η Πολωνία, οι ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν για το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.

"Θα επιλύσουμε τα τελευταία ζητήματα σήμερα. Έτσι, ώστε στο μέλλον θα υπάρχει ένα φρένο στο χρέος κάθε χώρας και συνεπώς μία εγγύηση ότι θα τηρείται μία δημοσιονομική πειθαρχία" δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στις Βρυξέλλες, τα βελγικά συνδικάτα πραγματοποιούν 24ωρη γενική απεργία στη χώρα, την πρώτη μέσα σε 18 χρόνια.

«Αρκετά. Θέλουμε να αλλάξουν τις πολιτικές τους» δήλωσε ο Κλοντ Ρολίν, επικεφαλής του βελγικού συνδικάτου CSC.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.