ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Gazprom: Δεν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερο φυσικό αεριο προς την ΕΕ

19:20 - 07 Φεβ 2012 | Ειδήσεις
Δεν έχει τη δυνατότητα παροχής περισσότερου φυσικού αερίου στην EΕ επανέλαβε για μία φορά ακόμη σήμερα o επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, απαντώντας στις εκκλήσεις λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.
«Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Φεβρουαρίου λάβαμε αιτήματα για αύξηση των παραδόσεων κατά 50%. Δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε θετικά σε όλες τις αιτήσεις», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Μεντβέντεφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λιθουανία.

Κατά τον ίδιο, οι ευρωπαϊκές χώρες διαθέτουν επαρκή αποθέματα για να αποφύγουν προβλήματα.

«Οι καταναλωτές στην Ευρώπη δεν πρόκειται να υποφέρουν διότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα φυσικού αερίου που επαρκούν για 30 ημέρες», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Η Ευρώπη πλήττεται από πρωτοφανές κύμα ψύχους, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 450 ανθρώπους.

Η Gazprom, που έχει την υποχρέωση να ικανοποιήσει επίσης και την αυξημένη εγχώρια κατανάλωση, καθώς και η Ρωσία πλήττεται από πολικό ψύχος, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο πως δεν μπορεί να αυξήσει τις παραδόσεις της στην ΕΕ. Παραδέχθηκε ότι είχε μειώσει κατά 10% την παροχή φυσικού αερίου επί μακρά σειρά ημερών, αλλά διαβεβαίωσε πως έκτοτε αποκαταστάθηκε ο αρχικός όγκος των παραδόσεων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.